תיקוני חוקה: סניף המפלגה (28.10.24 מושב וועידה 11 בתאריך 3.11.24)
- פרטים
- קטגוריה: עדכונים מפלגתיים
- נוצר ב רביעי, 30 אוקטובר 2024 08:50
- מחבר\ת מפלגת העבודה
חוקת מפלגת העבודה הישראלית (תיקון – סניפי המפלגה), התשפ"ה – נובמבר 2024
טיוטה לאישור הוועידה
הנוסח הסופי הוא הנוסח שיוצג באתר המפלגה ביום 3.11.24
הסעיפים שלהלן יבואו חלף סעיפי החוקה בנוסח המצורף כנספח.
לתשומת הלב – התוכן של מרבית הסעיפים בתיקון זה זהה לנוסח המקורי. מטעמי נוחות הקריאה והבנת הקשר הדברים, הסעיפים מובאים כמקשה אחת.
97. יסוד סניף
א. הסניף הוא התא היסודי של המפלגה. בכל ישוב יתקיים סניף אחד בלבד של המפלגה
ב. בנוסף לאמור לעיל, סניף יכול שיהיה מוקדש לנושא מסוים אותו תקבע הנהלת המפלגה ולא יראו בו ככזה המוגבל בתחולתו ליישוב מסוים (להלן – מטה נושאי). הוראות פרק זה יחולו על מטה נושאי בשינויים המחוייבים. חבר מפלגה יהיה רשאי ליטול חלק במטה נושאי לצד חברותו בסניף1.
ג. אין בהקמתו של מטה נושאי המוקדש לנושא מסיים כדי לפגוע בחוג ארצי אשר הוקם טרם הקמת אותו מטה נושאי והעוסק בנושא זהה או דומה. במצב דברים זה, יהיה רשאי החוג הארצי לבקש מהנהלת המפלגה לקבל ייצוג, בהתאם לשיקול דעתה, במועצת המטה הנושאי.
"ישוב" - בסעיף זה - מקום שיש בו אחד מאלה:
עירייה, מועצה מקומית, מועצה אזורית, ועד מקומי המוכר ביחידה מוניציפאלית לרבות ועדי מושבים ומזכירויות של קיבוצים.
ד. יסוד סניף טעון אישור הנהלת המפלגה.
ה. ההנהלה רשאית לאשר יסוד סניף אם נרשמו בו לפחות 25 חברי מפלגה.
ו. הנהלת המפלגה רשאית ליזום או לאשר יסוד סניף, שיכלול חברים המתגוררים במספר ישובים, אם ראתה שמספר החברים בכל אחד מן הישובים, או מקצתם, הוא קטן מכדי.לקיים סניף נושא עצמו.
98. צירוף חברים לסניף
הנהלת המפלגה רשאית לצרף לסניף בישוב פלוני, חברי מפלגה שהם תושבי שכונה שאין לה מעמד מוניציפלי כלשהו, או המתגוררים במוסד חינוכי אזורי, ובלבד שאותה שכונה או מוסד חינוכי סמוכים ככל האפשר לאותו ישוב
99. סמכויות הסניף ותפקידיו
הסניף מוסמך לפעול, באמצעות מוסדותיו, כדלקמן:
א. 2לסייע בקבלת חברים חדשים למפלגה, על פי תקנון שיאושר על ידי מוסדות המפלגה המוסמכים בהתאם לסעיף 84 לחוקה.
ב. 3להעביר את המלצות הסניף בענייני המפלגה המקומיים לכל מוסד ממוסדות המפלגה וכן לסיעות בגופים חיצוניים.
ג. לארגן ולקיים פעולות ארגוניות, ציבוריות, תרבותיות חברתיות והסברתיות.
ד. 45ליתן המלצות בנושאים עקרוניים לסיעת המפלגה ברשות המקומית או במרחב ההסתדרות המקומי יחד עם חברי הסיעה.
ה.לדון ביוזמתו, או על - פי יוזמת המוסדות המרכזיים של המפלגה, בעניינים הכלליים העומדים על סדר - יומה של המפלגה. אם היו סיכומים בסניף יועברו כהמלצות להנהלת המפלגה.
ו. 6לדווח בכתב על פעולותיו והחלטותיו להנהלת המפלגה וזאת בהתאם לדרישת ההנהלה.
ז.7לסייע למפלגה לגבות מהחברים את התשלומים וההיטלים שהמפלגה הטילה על חברי המפלגה.
ח. לארגן פעולות התנדבות אישיות או כספיות בין חברי המפלגה ואוהדיה, כפי שייקבע על- ידי המוסדות המוסמכים של המפלגה.
ט. לקבל מזמן לזמן, דו"ח ממחברי המפלגה ברשות המקומית אשר נבחרו ברשימה מטעם המפלגה או במימונה ובמוסדות ההסתדרות המקומיים. לקבל מן המוסדות המרכזיים של המפלגה הסברים מוסמכים על החלטות או מעשים של מוסדות המפלגה ושל שליחיה במוסדות המדינה, ההסתדרות והתנועה הציונית.
99 א.8 המזכיר יפעל על מנת ליישם את תפקידיו וסמכויותיו של הסניף כאמור בחוקת המפלגה. המפלגה תפעל לאפשר למזכיר הסניף, לעמוד בדרישות החוקה כאמור בכפוף ליכולות הכלכליות
והארגוניות של המפלגה.
100. הכרעת ההנהלה בעניינים מקומיים
עניינים מקומיים שלדעת יו"ר המפלגה או הנהלת המפלגה יש להם השפעה ארצית, לא יכריעו בהם מוסדות הסניף או המחוז, אלא לאחר התייעצות בהנהלת המפלגה. נחלקו הדעות בין הנהלת
המפלגה לבין מוסדות הסניף - תכריע עמדת הנהלת המפלגה.
101. הקמת סניפי משנה
א. סניף גדול רשאי, בהחלטה מיוחדת של מועצת הסניף ובאישור הנהלת המפלגה, להקים סניפי משנה, שכל אחד מהם יכלול חברים המתגוררים באזור רצוף ומוגדר.
ב. ההנהלה תאשר הקמת סניפי משנה אם לדעתה הסיבות להקמתם נעוצות:
1. בתנאים גיאוגרפים.
2. במספר חברים רב מכדי לקיים פעילות תקינה של הסניף;
ג. ההנהלה רשאית, מיוזמתה או לבקשת הסניף, להחליט על חלוקתו של סניף גדול לסניפי - משנה, אם הדבר נראה לה רצוי מפאת ריבוי החברים בסניף או לשם שיפור תפקידו.
103. מועצת סניף
א. מועצת הסניף שיש לו סניפי משנה, תהיה מורכבת מנציגי המועצות של סניפי המשנה, בהתאם לגודלו של כל סניף משנה.
א. עד לכינוסה של מועצה נבחרת תוסיף לכהן המועצה היוצאת.
ב. 9בסניף שאין לו מועצה נבחרת - תיחשב אסיפה כללית של החברים כמועצת סניף לכל דבר. הגוף הבוחר למועצת סניף או סניף משנה או מחוז יהיו חברי הסניף או סניף המשנה
או המחוז בהתאמה.
ג. 10מועצת הסניף תתכנס אחת לשלושה חודשים או בהתאם לצורך.
ד. ישיבות המועצה תהינה פתוחות לחברי המפלגה ולמוזמנים, בין דרך קבע ובין לישיבה מסוימת. המועצה רשאית ברוב קולות להחליט על קיום ישיבה סגורה.
ה. מועצת סניף רשאית בתקופת כהונתה לצרף להרכבה ביוזמתה או לבקשת הנהלת המפלגה, חברים נוספים בשיעור שלא יעלה על 10% מהרכבה, ובלבד שההחלטה נתקבלה ברוב של שני - שלישים מחברי המועצה, ואושרה ע"י הנהלת המפלגה.
ו. מועצות הסניפים ייבחרו מידי ארבע שנים על ידי חברי המפלגה המשוייכי ם לסניף. הנהלת המפלגה רשאית לדחות או להקדים את מועד הבחירות בתקופה שלא תארך יותר מ-12 חודשים.11
103א. הבחירות למועצות הסניפים ומזכירי הסניף
א. חבר אינו רשאי לכהן כמזכיר של יותר ממטה נושאי אחד ולא יגיש באותה שנה מועמדותו ליותר משני מטות נושאיים. במידה שחבר קיבל את מרב הקולות לשני המטות בהם התמודד, יהיה רשאי לבחור את המטה בו יכהן כמזכיר. בראש המטה הנוסף יעמוד החבר שדורג במקום השני במספר הקולות שקיבל.
ב. מספר חברי מועצת הסניף לא יפחת משלושה ולא יעלה על 21 . הנהלת המפלגה תקבע את המפתח למספר חברי המועצה שיבחרו בכל סניף בהתחשב במספר חברי המפלגה המשוייכים לו. ועדת הבחירות רשאית לשנות באופן פרטני את מספר חברי המועצה שייבחרו מנימוקים שיירשמו.
ג. שיטת הבחירות:
1. הבחירות ייעשו באמצעים מקוונים או פיזיים תוך שימוש באמצעי אבטחה מקובלים ובפרטי הקשר אותם מסר החבר למפלגה.
2. מזכיר הסניף יהיה המועמד שקיבל את מרב הקולות הכשרים מבין המועמדים בבחירות לתפקיד מזכיר הסניף.
3. חברי המועצה הנבחרים יהיו אלה שקיבלו את מספר הקולות הכשרים הרב ביותר מבין כלל המועמדים בבחירות למועצת הסניף בהתאם למספר חברי המועצה שייקבעו לסניף.
4. מזכיר הסניף או חבר מועצה אשר מסיבה כלשהי חדל לשמש בתפקידו יוחלף במועמד לתפקיד מזכיר הסניף או חבר המועצה אשר קיבל את מרב הקולות ולא נבחר.
5. מספר המועמדים אותו יסמן הבוחר למועצת הסניף לא יעלה על 60% מהמספר הכולל של חברי המועצה שנקבעו לסניף ולא יפחת מ- 30% ממספר זה. הודעה על מספר הסימונים המדויק תינתן על ידי ועדת הבחירות.
6. הבחירות למועצות הסניפים ולמזכירי הסניפים ייעשו על ידי חברי המפלגה המשוייכים לסניף. הנהלת המפלגה רשאית לקבוע בתקנון תקופת אכשרה לבוחרים ולמועמדים ובלבד שלא תעלה
על שישה חודשים.
7. הבחירות למטות הנושאיים ייעשו על ידי חברי המפלגה אשר ביקשו להצטרף למטה הנושאי. הנהלת המפלגה רשאית לקבוע הגבלות על מספר המטות הנושאיים אליהם רשאי חבר להצטרף ובלבד שלא יפחת משלושה.
ד. תפקידי ועדת הבחירות:
1. לפקח על עבודת מטה המפלגה בארגון הבחירות;
2. לשנות מועדים הקשורים בקיום הבחירות בסניף מסוים או בכלל הסניפים מטעמים שיירשמו.
3. לקבוע כל הוראה משלימה להוראות חוקה זו או תקנון הבחירות לרבות קביעת דמי הגשת המועמדות לתפקיד מזכיר הסניף או חבר המועצה.
4. ועדת הבחירות תורכב מחברים אלה: יו"ר המפלגה או מי מטעמו והוא יהיה יו"ר הוועדה ; שני חברי הנהלת המפלגה כפי שייבחרו על ידה; יו"ר המוסד לבירור עתירות או מי מטעמו; יו"ר ועדת החוקה או מי מטעמו; שני חברי מפלגה בעלי ותק של מעל עשר שנות חברות רצופה בעלי היכרות עם סניפי המפלגה אשר ייבחרו על-ידי הנהלת המפלגה.
ה. כהוראת שעה לבחירות הראשונת שייערכו בסמוך לתיקון זה: בוועדת הבחירות יובטח ייצוגם של שני חברי מרצ לשעבר בהתאם להסכם שאישרה ועידת המפלגה ביום 12.7.24. הוועדה רשאית לצרף אליה עד שני חברים נוספים על מנת להבטיח את ייצוגם כאמור.
ו. הנהלת המפלגה תקבע נהלים משלימים לקיום הבחירות בהתאם להוראות סעיף זה. ועדת הבחירות רשאית להתיר סטייה מהוראות סעיף זה מטעמים מיוחדים שיירשמו ובלבד שניתנה הסכמתם של יו"ר ועדת החוקה ויו"ר המוסד לבירור עתירות.
104. מזכיר הסניף
א. מזכיר הסניף ייבחר על ידי מועצת הסניף לא יאוחר משלושה חודשים ממועד בחירת מועצת הסניף. הנהלת המפלגה רשאית לקבוע הוראות לבחירת מזכיר הסניף באותו מועד בו יתקיימו הבחירות למועצה בהתאם לשיקול דעתה.
104א. נוהל עבודת הסניף
א. מועצת הסניף תתכנס בתדירות שלא תפחת מאחת לחודשיים.
ב. מזכיר הסניף או מי מטעמו יקבע את מועדי הישיבות, את סדר יומם ואת מיקומם.
ג. מזכיר הסניף יתעד את ישיבות מועצת הסניף ויעביר דיווח, מעת לעת, למזכיר המחוז; במטות נושאיים יועבר דיווח כאמור למטה המפלגה.
ד. מועצת הסניף רשאית לקבו ע הסדרים משלימים לעבודתה ובלבד שלא יסתרו את הוראות החוקה או את החלטות מוסדות המפלגה המוסמכים.
105.
עם הקמת סניף משנה יראו בו כסניף המפלגה לכל עניין. 12
106. ישיבות שלא מן המניין
דרשו שלישי מחברי המועצה לכנסה לישיבה שלא מן המניין כדי לדון בנושא מסוים, או לכנס את המועצה לישיבה שלא - מן - המניין, כדי לדון בנושא מסוים - תכונס המועצה לפי דרישתם, תוך 10 ימים, ותדון בנושא שלשמו נדרשה הישיבה.
110. פיזור מוסדות סניף ועריכת בחירות
א. חדלו סניף או מוסדותיו לתפקד באופן סביר או שחל שינוי ניכר במספר חברי הסניף, או שהתפטרו מחצית מחברי מוסד בסניף ועוד אחד, רשאית הנהלת המפלגה לפזר את מוסדות הסניף, כולם או חלקם, או להחליט על ביטול הסניף ועל הקמת סניף חדש במקומו.
ב. הנהלת המפלגה תחליט כאמור רק לאחר שביקשה וקיבלה דו"ח מבדוק שימונה ע ל-ידה על המצב בסניף ולאחר שעורך או עורכי הבדיק ה נתנו הזדמנות לכל הנוגעים בדבר בסניף להשמיע טענותיהם .
הפסקת תפקיד מזכיר הסניף
א. חדל מזכיר סניף לתפקד באופן סביר, רשאית הנהלת המפלגה להפסיק את כהונתו ולמנות מזכיר ממונה במקומו, לאחר שביקשה וקיבלה דו"ח מבדוק שימונה על-ידה על אופן תיפקוד המזכיר ולאחר שעורך או עורכי הבדיקה נתנו הזדמנות לנוגעים בדבר להשמיע טענותיהם.
ב. על - אף האמור בפיסקה )ב( רשאית ההנהלה, בהמלצת הנהלת המפלגה, להחליט כי נדרשת התערבות מיידית בנעשה בסניף, המצדיקה החלטה כאמור בפיסקה (א).
ג. הנהלת המפלגה רשאית לפזר מוסדותיו של סניף שמספר החברים הרשומים בו גדול ממספרם של אלה שהצביעו עבור המפלגה לכנסת בקלפיות אשר בתחום הסניף.
ד. החליטה ההנהל ה כאמור בסעיף זה היא רשאית:
1. למנות מוסד זמני, בהרכב מצומצם, שימלא את תפקיד המוסד שהוחלט לפזרו, עד לבחירת מוסד חדש, בפיקוח הנהלת המפלגה.
2. להחליט על העברה זמנית של כל סמכויות הסניף להנהלה או לגוף שימונה מטעמה.
ה. החלטה לפי - פיסקה זו תקבע את המועד לעריכת בחירות חדשות לסניף או למוסד, הכל לפי העניין, את הגוף שיכין ויארגן את הבחירות ואת הצורך בעריכת מפקד - חברים חדש בסניף.
ו. החלטה לפי סעיף זה לא תפגע במעמדם של חברים שנבחרו לייצג את הסניף במוסדות אחרים לפני מתן ההחלטה.
112.
מבוטל
להורדה כקובץ PDF או קישור למקור באתר המפלגה
הערות
1 בגדרו של סעיף זה יתאפשר לראשונה להקים מטות נושאיים. מטות אלו יהיו כסניפי מפלגה מבחינת דרך הבחירה אליהם והמבנה ההיררכי שלהם אולם תחולתם לא תהיה גיאורפית אלא בהתאם לנושאים ציבוריים אותם תקבע הנהלת המפלגה בשיתוף עם החברים
2 תוקן בוועידה התשיעית ביום 29.6.2014
3 סמכויות אלו תוקנו ואוחדו בתיקוני החוקה מיום 12.7.24
4 סמכות בחירת רשימת המפלגה ברשויות המקומיות תועבר, כמקובל בעבר, לוועדה המוניצפלית. ביחס
לבחירת הנציגים בהסתדרות – מדובר באות מתה אותה מתבקש לבטל.
5 תוקן בוועידה התשיעית ביום 29.6.2014
6 תוקן בוועידה התשיעית ביום 29.6.2014
7 תוקן בוועידה התשיעית ביום 29.6.2014
8 תוקן בוועידה התשיעית ביום 29.6.2014
9 תוקן בוועידה התשיעית ביום 29.6.2014
10 תוקן בוועידה התשיעית ביום 29.6.2014
11 מתבקש לקצר את תקופת הכהונה של הסניפים תוך השארת מרווח גמישות להנהלת המפלגה אם תראה, מטעמיה, כי ניתן להאריך לתקופה מסוימת את המועדים.
12 מוצע לעגן את קיומו של סניף משנה, ביישובים בהם מספר חברי הסניף הוא גדול, ולראותו כסניף לכל דבר ועניין.